Veilig paardrijden - manegedegrensstreek

Ga naar de inhoud

Veilig paardrijden

Young Leaders

Ons HC beschikt over het veiligheidscertificaat, welk elke 2 jaar wordt gecontroleerd en opnieuw wordt afgegeven.

Wij doen er alles aan om het paardrijden bij ons zo veilig mogelijk te laten plaatsvinden.

Wij als instructeurs merken dat veel ouders van onze ruiters geen tot weinig ervaring hebben met paarden en laat voorop staan dat dat helemaal niet erg is.
Ook niet erg is,  wegens die onwetendheid, onbekendheid en geen ervaring hebben met zijn redenen om iets spannend/eng te vinden, angst te hebben om je meest dierbaarste bezit, je kind.
Maar waar wij ouders bewust van willen maken is de spanning en angst die ze door taal in woorden en lichaamstaal niet op elkaar over te brengen.

Wij horen regelmatig ouders in de foyer of langs de kant tegen elkaar zeggen wanneer ze naar de rijles aan het kijken zijn:” O zag je dat, die ging hard”(op een geschrokken toon en met een geschrokken uitdrukking op het gezicht), of “Oh dat lijkt me echt eng wat ze nu doen” (bv met het rijden zonder de handen aan de teugels vast te houden).

En wanneer dan de ruitertjes na de les dan weer bij hun ouders komen, krijgen ook zij de volgende vragen:”Oh vond je dat niet eng, dat je zo hard ging” of “wel knap wat je deed met je handen los op het paard, maar ik vond het wel spannend om te zien hoor!”.

En ik denk dat de hierboven gegeven voorbeelden voor genoeg bewustwording zorgen.


Created by Mariette Schmidt
Terug naar de inhoud